đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Mitt viktigaste tips till dig som jobbar hemifrÄn

| | | LĂ€stid: 2 minuter (2059 tecken)

Fötter som stÄr pÄ betongplattor, redo för en promenad.

Men hur klarar du att jobba hemifrÄn? NÀr jag ska göra det sÄ Àgnar jag mig bara Ät X istÀllet!

FrÄn 2006 till 2014 hade jag mitt frilanskontor hemma. FrÄn början av ekonomiska skÀl, som nybliven frilans ville jag inte dra pÄ mig för stora kostnader. Senare av bekvÀmlighet. Jag trivdes vÀldigt bra med att jobba hemifrÄn, och sÄg ingen anledning att leta reda pÄ ett kontor.

Under de Ären var det mÄnga som talade om hur svÄrt de sjÀlva skulle ha att jobba hemifrÄn och undrade hur jag gjorde.

Jag tror att de som stÀller frÄgan missar skillnaden mellan att jobba hemifrÄn nÄgon dag dÄ och dÄ och att göra det jÀmt. Om man har arbetsplatsen hemma, dÄ blir ocksÄ hemmet synonymt med arbete. Men framför allt finns inget alternativ.

SjÀlvklart passade jag pÄ att köra en tvÀttmaskin eller plocka undan efter frukosten nÀr jag behövde ett avbrott i jobbet. Men framför allt jobbade jag.

För dem som jobbar hemifrÄn Àr ett av de vanligaste tipsen att skaffa en sÀrskilt plats för arbetet. Och det var nÀr minsta barnet behövde eget rum som jag förlorade mitt skrivbord och letade reda pÄ ett kontorshotell.

Ett annat tips Àr att ha ordning och reda pÄ vad som ska göras. Men det Àr inte unikt för dem som jobbar hemifrÄn.

Mitt viktigaste tips Àr i stÀllet: Ta en promenad till jobbet.

NÀstan utan undantag tog jag en morgonpromenad innan jag började jobba. För mig var det vÀldigt viktigt. De dagar jag gick direkt frÄn frukostbord till skrivbord blev sÀllan bra.

Kroppen behövde fÄ röra pÄ sig lite. Och en laddning frisk luft. Men framför allt tror jag att det var en mental sak, att morgonpromenaden snart kom att förknippas med jobb. En startsignal.

Och pÄ eftermiddagarna fick ibland, men alldeles för sÀllan, en promenad fungera som stoppsignal. SÄ att jag verkligen hunnit lÀmna jobbet, mentalt, innan familjen kom hem.

TvÄ rÄd till dig som jobbar hemifrÄn alltsÄ.

En morgonpromenad.

En eftermiddagspromenad.

Oavsett vÀder.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]